Ulos-ut-out-ja-Suomi100-rgb-800x127

 

Tulevana kesänä järjestetään ainutlaatuinen ulkona oppimisen suurtapahtuma Ulos – Ut – Out! 5.-6.6.2017 Turussa ja Sauvossa. Tapahtuma alkaa seminaarilla Turun linnassa, jonka jälkeen monipuolinen ohjelmatarjonta toiminnallisine työpajoineen jatkuu eri puolilla Turkua sekä illalla ja seuraavana päivänä Nuorisokeskus Ahtelassa, Sauvossa.  Ulos – Ut – Out! on tarkoitettu opetus-, sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaisille, opiskelijoille ja näiden kanssa luonnossa yhteistyötä tekeville eri alojen ammattilaisille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

 

Tapahtuman teemana on suomalainen luonto oppimisympäristönä ja ohjelman aiheet vaihtelevat historiasta tulevaisuuteen, metsästä mereen ja kaupunkiympäristöön. Luonnosta saatava hyvinvointi, kestävä elämäntapa, osallisuus ja vaikuttaminen ovat tapahtuman kantavia aiheita. Tapahtumassa saa uusia näkökulmia turvalliseen luonnossa tapahtuvaan kasvun tukemiseen, opetukseen ja oppimismenetelmiin sekä käytännön työkaluja uusien opetus- ja varhaiskasvatussuunnitelmien toteuttamiseen.

 

Nimensä mukaisesti Ulos – Ut – Out! tapahtumassa ollaan paljon ulkona: runsaan ja monipuolisen ulkotyöpajatarjonnan lisäksi tarjolla on esimerkiksi lounas Aurajoen rannalla, illallinen nuotiotulien ääressä, lintu- ja lepakkoretket ja yönkin voit viettää ulkona riippumatossa, omassa teltassa tai vaikkapa puolijoukkueteltassa. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Ulos – Ut – Out! yhdistää ensimmäistä kertaa neljä valtakunnallista tapahtumaa eli Ympäristökasvatuspäivät, Seikkailukasvatuspäivät, Kasvatus metsässä -foorumin ja Mitt i naturen -tapahtuman. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä: FEE Suomi, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry, Suomen ympäristöopisto Sykli Oy, Suomen nuorisokeskusyhdistys ja Valtakunnallinen seikkailukasvatusverkosto, Suomen Metsäyhdistys, Finlands Svenska Idrott rf ja WWF.

 

Tutustu tapahtuman nettisivuihin täällä ja seuraa tapahtumaa Facebookissa.