Ajattelen – koska voin! -filosofiatapahtuma nuorille

posted in: Koulutuksia ja kursseja, Muuta | 0

 

 

Ajattelen – koska voin! on nuorille tarkoitettu filosofiatapahtuma, joka järjestetään huhtikuussa ensimmäistä kertaa Turussa, nuorisotalo Vimmassa la 22.4.2017. Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti 13–19 vuotiaille nuorille. Tapahtuma esittelee filosofiaa nuorten näkökulmasta lisäten ymmärrystä siitä, kuinka tarpeellista ja hauskaa itsenäinen ajattelu on.

Nuoret ovat saaneet itse ehdottaa tapahtumassa käsiteltäviä teemoja, joita ovat monikulttuurisuus, kuplissa eläminen, kestävä tulevaisuus, ulkonäköön perustuva syrjintä eli lookismi, hittisarjojen moraaliskenaariot sekä filosofiset pelimaailmat. Kaikkia teemoja lähestytään toiminnallisten työpajojen kautta. Ohjelmassa on myös alustettuja keskusteluja, työpajoja, informatiivisia näyttelyitä ja oivaltamaan opastavia esityksiä sekä muun muassa Kestävä tulevaisuus -keskustelu. Lopullinen ohjelma julkaistaan helmikuun lopussa.

Tapahtuman järjestäjä on Totuus ja tolkku -kollektiivi, joka on vuodesta 2011 lähtien kokoontunut filosofian keskustelukerho. Valonia on tapahtumassa mukana kestävän kehityksen teemalla. Muita yhteistyökumppaneita ovat Turun kaupungin nuorisopalvelut, Turun Taideakatemian opiskelijaosuuskunta Karisma ja Turun yliopiston filosofian opiskelijoiden ainejärjestö Dialectica.

 

Lisätietoja:

Ilmoittautumiset tapahtumaan: kestoteko@gmail.com

Tapahtuman Facebook-sivu